Saobraćaj otežan zbog snijega: Gužve na pojedinim graničnim prelazima sa Hrvatskom

08.01.2024. | 08:12

Saobraćaj je jutros otežan zbog intenzivnog snijega koji pada u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/, a kilometarske kolone vozila i duga zadržavanja zabilježena su na graničnim prelazima na sjeveru BiH, prema Hrvatskoj, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Za teretna vozila i šlepere zabranjeno je saobraćanje preko Romanije, dok na ostalim planinskim prevojima treba koristiti lance, preporučili su iz Saveza.

Na magistralnom putu Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna, zbog radova, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom. Na istom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Izmijenjen je režim saobraćaja zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška-Nova Topola- Klašnice, i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola.

Novi režim saobraćaja je i na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Saobraćaj je zbog odrona potpuno obustavljen na dionici regionalnog puta Vodice-Gornji Podgradci.

Na regionalnom putu Razboj-Rudanka, na lokaciji prevoj LJeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka zbog aktiviranih klizišta.

Na regionalnom putu Priboj-granica Republike Srpske/FBiH /Šibošnica/, dionica Mačkovac – Piperi zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna vozila zbog oštećenja mosta u Mačkovcu.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila teža od 12 tona na regionalnom putu entitetska granica Podkozara-Čajniče-granica Republike Srpske/Crne Gore /Metaljka/.

Na području FBiH snijega na kolovozu ima i na putnim pravcima Sarajevo-Tuzla /Nišići i Karaula/, Trnovo-Foča /Rogoj/, Han Pijesak-Vlasenica /Han Pogled/, Ripač-Vrtoče, Bosanski Petrovac-Drvar /preko Oštrelja/, Ključ-Bosanski Petrovac /Lanište/, Kupres-Šuica, Člamoč-Mlinište, Jablanica-Posušje /Blidinje/ i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje /preko Makljena/.

Radovi su u toku na putnim pravcima Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most.