“Samo radimo svoj posao”: Zdravstveni radnici podržali smijenjenu direktorku i poslali poruku Dodiku

Protest zdravstvenih radnika nije organizovan s ciljem da se omalovažava, niti ruši novoimenovani v.d. direktora. nego da se javnost upozna sa stvarnim stanjem u bijeljinskoj bolnici, rekao je na početku obraćanje prisutnima dr Mikajlo Lazić, zamjenik direktora Opšte bolnice “Sveti Vračevi”.

Veći broj doktora i medicinara jutros se okupio ispred bolnice “Sveti Vračevi” u Bijeljini kako bi pružili podršku smijenjenoj direktorki Milici Lovrić.

“Nema raspada sistema, niti rasula u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Svoj posao radimo profesionalno i savjesno. Odluku o smjeni dr Lovrić donijeli su nadležni i mi je poštujemo, ali želimo da naglasimo da je menadžment na čelu s njom u proteklih šest mjeseci doprinio razvoju ove ustanove. Vraćeni su dugovi, nabavljena nova oprema, poboljšani uslovi rada, vraćeno dostojanstvo zaposlenima i profesiji”, istakao je dr Lazić.

Hirug dr Bojan Kenjić obratio se riječima: “Predsjedniče SNSD, Milorade Dodik, želimo da vjerujemo u vašu iskrenost i dobronamjernost i zato vas pozivamo da dođete u našu ustanovu. Mi nemano šta da krijemo, a da li tako mogu i vaši saradnici da kažu”.

Dr Milica Lovrić ocijenila je svoju smjenu kao “političko namirivanje”.

“Izvještaj Instituta za javnost zdravstvo RS je Ministarstvo zdravlja friziralo i to je alibi za moju smjenu. Alibi je očigledno više politička igra, političko namirivanje, a ja, poslanik SNSD u dva mandata, potrpedsjednik SNSD sam žrtvovana radi nekog višeg cilja. Nadam se da su oni koji su to odlučili dobro odmjerili i izabrali pravu osobu za to mjesto”, rekla je ona.

Medicinska sestra koja je zeljela da ostane anonimna ističe.

“Mi samo radimo svoj posao. Rizikujemo svoje i zdravlje svojih najbližih. Neka nadležni utvrde da li je bilo propusta i ko je kriv za njih”, naglasila je sestra, piše Srpskainfo.

Ostavite komentar: