Sajam sporta Republike Srpske u Banjaluci 17. maja

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske organizovaće u petak, 17. maja, u Banjaluci Sajam sporta Republike Srpske na kojem će se predstaviti oko 50 učesnika.

Ministar porodice, omladine i sporta, Sonja Davidović, rekla je da će se na sajmu predstaviti oko 40 sportskih savez, fakulteti za fizičku kulturu i sport, te Zavod za medicinu rada i sporta, kao i proizvođači sportskih rekvizita, opreme i prehane.

“Cilj nam je da mladima što je više približimo sport i zdrav način života, te smo planirali brojne zanimljive aktivnosti u okviru Sajma”, rekla je Davidovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je dodala da su aktivnosti najviše upućene ka djeci predškolskog uzrasta koja će na jednom mjestu moći da vide demonstraciju različitih sportskih vještina, s ciljem da se zainteresuju za neku od njih.

“Kako bismo što više mladih zainteresovali za sport, promoter ovogodišnjeg sajma biće naša proslavljena odbojkašica Tijana Bošković koja je primjer kako se upornim radom i zalaganjem mogu postići vrhunski rezultati”, rekla je Davidovićeva.

Ona je istakla da će na Sajmu će praktično biti prikazana testiranja mladih sportista, kako bi i na taj način ponovo bilo ukazano na značaj redovnih sistematskih pregleda sportista.

Posjetioci sajma će, osim Boškovićeve, moći da upoznaju druge poznate sportiste, kao što su vaterpolista Darko Udovičić, rukometaš Predrag Peruničić, odbojkaši Vladimir Batez i Željko Tanasković i odbojkaški trener Zoran Gajić, te džudista Nemanja Majdov.

Sajam sporta biće otvoren u 11.30 časova na Banjalučkom velesajmu, a ulaz je besplatan.

  

Ostavite komentar: