Ruka spasa u nevolji! Ministarka Davidović uručila pomoć sedmočlanoj porodici

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović posjetila je danas u Nevesinju sedmočlanu porodicu Vukosav kojoj je uručila donaciju – bijelu tehniku i obećala pomoć u rješavanju njihovih problema.

Davidovićeva je izjavila Srni da je posjeta porodici Vukosav organizovana u okviru aktivnosti koje sprovode Vlada Republike Srpske i Ministarstvo porodice, omladine i sporta na pružanju pomoći ugroženim porodicama.

“Višečlana porodica Vukosav je iskazala potrebu da dođemo i pomognemo. Ovo je jedna časna porodica koja se pošteno bori kroz teške životne okolnosti. Planiramo u svim regijama u Republici Srpskoj da obiđemo porodice kojima je pomoć potrebna i pokažemo da Vlada Srpske vodi računa o ovim kategorijama i da bez obzira na pandemiju koja je zadesila cijeli svijet i težak period nismo zaboravili na ljude kojima je pomoć najpotrebnija”, navela je Davidovićeva.

Ona je podsjetila da je prošle sedmice na Palama posjetila porodicu Knežić kojoj je izgorjela kuća, te najavila da će sutra posjetiti Trebinje i nastaviti sa ovim aktivnostima.

Branka Vukosav je zahvalila Davidovićevoj na posjeti i pomoći. “Mi smo višečlana porodica u kojoj žive baka, svekar, svekrva, dvoje djece, muž i ja. Od svih nas samo sam ja u radnom odnosu, dok ostali doprinose domaćinstvu baveći se stočarstvom i poljoprivredom”, kaže Branka.

Vukosav naglašava da su i ona i muž visoko obrazovani, te da je muž magistar kriminalistike, sa odrađenim pripravničkim stažom, ali sedam godina bez posla.

“Sasvim je jasno da je pomoć potrebna u ovakvim životnim okolnostima. Živim u nadi da su ovoj državi potrebni mladi i obrazovani ljudi, da zaslužuju da rade posao za koji su osposobljeni. Onda neće biti potrebe za pomoći, jer ćemo moći da svojoj porodici obezbijedimo neophodno”, rekla je Branka Vukosav.

Ostavite komentar: