Rezultati do petka: Inspektori uzimaju uzorke u hotelu “Nebojša” na Jahorini

Inspekcija za kontrolu hrane i inspektori Instituta za javno zdravstvo RS su trenutno u hotelu “Nebojša” uzimaju uzorke. Nadam se da ćemo rezultate imati u petak kako bismo i mi znali o čemu se radi, a do tada sve dolaske smo otkazali, rekli su to za “Glas Srpske” u ovom ugostiteljskom objektu na Jahorini.

Grupa učenika petog razreda iz prijedorske Osnovne škole “Petar Kočić” sinoć se vratila iz ovog hotela gdje su imali školu u prirodi, zato što je skoro polovina od 91 učenika dobila stomačne tegobe, a njih 16 završilo i na infuziji.

U hotelu ističu da je ovo prvi put da se ovako nešto dogodi i da ni sami ne znaju šta je uzrok.

– Gostiju u hotelu trenutno nema, ovo je period kada nam dolaze đaci sve je prilagođeno školama u prirodi i tako je već godinama. Nikada nam se ništa slično nije dogodilo. Škole su stalno tražile da dolaze kod nas. Nadam se da će se utvrditi šta se desilo. Sve što smo mogli poslati na kontrolu, poslali smo – rekli su u hotelu “Nebojša” i dodali da će informisati javnost čim dobiju rezultate analiza.

Direktorica OŠ “Petar Kočić” Gordana Bosančić rekla je za “Glas” da su đaci kod svojih kuća i da su bolje.

– Škola u prirodi prekinuta je 24 časa ranije. U nedjelju u večernjim časovima pojavili su se simptomi mučnine i povraćanja kod djece.Tokom te noći učitelji su  vodili đale u hitnu na Palama, njih 16 je tada primilo infuziju. Vidjevši da sve veći broj đaka ima simptome tražili smo od agencije da se djeca vrate kući. Dok su juče čekali autobuse da se vrate rastao je broj djece koja povraćaju- rekla je Bosančićeva.

Dodala je da su učenici devetog razreda ove škole za dvije sedmice trebali na ekskurziju u isti hotel te da je sada sve pod upitnikom.

Ostavite komentar: