Resorno ministarstvo dodjeljuje podsticaje za investicione projekte u privredi: Na raspolaganju 12 miliona KM

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske objavilo je danas javni poziv za dodjelu podsticaja privrednim subjektima za direktna ulaganja u ovoj godini u ukupnom iznosu od 12 miliona KM s ciljem podrške realizaciji investicionih projekata.

Pravo na podsticaj ostvaruje se na osnovu projekta privrednog subjekta, koji za predmet može imati nabavku savremenih tehnologija i opreme, odnosno nabavku nove ili korišćene opreme koja nije starija od 12 godina, te razvoj i inovaciju koje realizuju privredni subjekti, saopšteno je iz Ministarstva privrede i preduzetništva Srpske.

Sredstva su namjenjena za sufinansiranje dijela ulaganja projekata privrednih subjekata koje realizuju subjekti iz oblasti industrije tekstila, odjeće i obuće, industrijske prerade drveta /prerada drveta i proizvoda od drveta i proizvodnja namještaja/, metalne i elektro industrija, industrije gume i plastike, papirne i grafičke industrija, proizvodnje hemikalija i hemijskih proizvoda, proizvodnje osnovnih farmaceutskih proizvoda i farmaceutskih preparata, industrije građevinskih proizvoda, odnosno proizvodnja ostalih proizvoda od nemetalnih minerala.

Od ukupnog iznosa raspoloživih sredstava, najmanje 25 odsto sredstava odobrava se i dodjeljuje privrednim subjektima koji zapošljavaju do 50 radnika ili koji su ostvarili poslovni prihod u prošloj godini do tri miliona KM.

Javni poziv ostaje otvoren 30 dana od dana objavljivanja, a svi obrasci za popunjavanje mogu se preuzeti na internet stranici Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom šalju se poštom na adresu Ministarstvo privrede i preduzetništva, Trg Republike Srpske 1, 78 000 Banjaluka.

Dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 051/338-376, a svi zainteresovani privredni subjekti se za dodatna pitanja mogu obratiti i putem mejla javni.poziv@mpp.vladars.net.

Ostavite komentar: