Reli na Kozari okupio 110 “terenaca” i preko 300 takmičara

31.03.2019. | 15:26

U organizaciji Of roud kluba “Kozara” iz Kozarske Dubice, na planini Kozari ovog vikenda održava se 11. Of roud reli Mrakovica 2019 godine. Ovo međunarodno takmičenje okupilo je više od 300 učesnika iz zemalja bivše Јugoslavije, Njemačke i Mađarske, koje povezuje ljubav prema vožnji po esktremnim planinskim stazama.

Po esktremno teškim planinskim stazama Kozare ovog vikenda “krstari” 110 terenskih džipova. Ovogodišnji reli u srcu Kozare okupio je oko 300 takmičara iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Njemačke i Mađarske.

– Dolazimo iz Slovenije, svake godine na Kozaru na trku. Prdstavljamo Of road klub “Gospodari Gozda” . Odlično se provodimo na Kozari, samo po gasu – kaže Gregor Ratković, jedan od takmičara iz Slovenije, a Stipo Pauković iz Of road klub Grand Hercegovina hvali stazu.

– Zaista je staza ekstra. Ovako nešto se rijetko može naći bilo gdje u okruženju, pa i šire. Zato smo redovni na Kozari.

Nisu izostale ni žene za volanom terenaca. Među njima je i Đurina Bogosavac iz Srpca, koja kaže da je ovakva vožnja njen strastveni hobi, koji je naslijedila od oca.

– Vozi tata, sad vozim i ja. Nadam se da ću i ostati u ovom svijetu relija. Treću godinu već dolazim i dopada mi se i nadam se da ću opet biti tu – poručuje Đurina.

Ovaj reli svake godine privlači sve veći broj takmičara i pruža značajan doprinos u turističkoj promociji Kozare.

– Јedanaesti Of road reli Mrakovica kao i svaki dosadašnji reli koji smo održavali je velika turistička atrakcija na planini Kozari i iz godine u godinu poprima sve veći kapacitet i sadržaj – riječi su Bojana Miljatovića, predsjednika Of road kluba “Kozara” iz Kozarske Dubice.

Takmičenja su podijeljena u tri kategorije, a organizovana je noćna i poligonska vožnja.

 

Izvor.(RTRS)

Oznake: Kozara