Raspisan Javni poziv za vaučere, pogledajte spisak destinacija

Ministarstvo trgovine i turizma RS raspisalo je Javni poziv za podnošenje prijave za dodjelu turističkog vaučera koji je namijenjen građanima RS.

Pravo prijave za turistički vaučer ima svaki građanin RS, koji je punoljetan, ima prijavljeno mjesto prebivališta u RS i rezervisan smještaj kod ugostitelja direktno ili posredstvom turističke agencije koji su upisani u Evidenciju ugostitelja i turističkih agencija koji ispunjavaju uslove za realizaciju šeme dodjele vaučera, kao i da koristi uslugu smještaja u ugostiteljskom objektu van mjesta prebivališta.

Turistički vaučer može koristiti samo lice na čije ime vaučer glasi. Korisnik vaučera ostvaruje pravo na subvenciju troškova usluge smještaja koja uključuje noćenje sa doručkom u jednoj smještajnoj jedinici ugostiteljskog objekta za smještaj, bez subvencije ostalih troškova ishrane i pića ili drugih fakultativnih usluga. Ugostitelj, odnosno turistička agencija naplaćuje korisniku vaučera uslugu umanjenu za vrijednost turističkog vaučera.

Jedan korisnik može iskoristiti turistički vaučer za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od tri noćenja zaredom, dok dva korisnika mogu iskoristiti turističke vaučere za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od četiri noćenja zaredom, saopšteno je iz Ministarstva.

Ukoliko se turistički aranžman realizuje posredstvom turističke agencije, dva korisnika mogu iskoristiti turističke vaučere za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od četiri noćenja zaredom u više ugostiteljskih objekata za smještaj.

Turistički vaučer u iznosu od 100 KM može se iskoristiti od danas do 15. novembra 2020. godine samo kod ugostitelja ili turističke agencije koji su upisani u Evidenciju, a koja je dostupna na internet stranici Ministarstva.

Prijava za vaučer dostavlja se Ministarstvu trgovine i turizma na propisanom obrascu u štampanom obliku koji se može preuzeti na internet stranici Ministarstva i koji se može dostaviti poštanskim putem na adresu Ministarstva ili popunjavanjem obrasca prijave putem elektronske aplikacije “eVaucer” koja će biti dostupna na internet stranici Ministarstva.

Uz Prijavu za vaučer potrebno je dostaviti potvrdu o rezervaciji smještaja i kopiju lične karte ili pasoša korisnika vaučera.

Ukoliko najmanje dva lica namjeravaju koristiti turistički vaučer radi plaćanja troškova smještaja u jednoj smještajnoj jedinici u minimalnom trajanju od četiri noćenja zaredom u jednom ili više ugostiteljskih objekata za smještaj, dužni su Ministarstvu podnijeti pojedinačnu Prijavu za vaučer.

Rok za podnošenje Prijave za vaučer ističe sa danom 10.11.2020. godine.

Kada je riječ o agencijama preko kojih građani mogu da iskoriste vaučere na spisku su “Unis tours” (Banjaluka), “Travel 4 fun” (Banjaluka), “Globus travel” (Istočno Sarajevo), “Herc travel Šipovo Čečura” (Trebinje), “Happy travel” (Bijeljina), “Kompanija Boksit” (Milići) i “Prevoz Vuković” (Prijedor).

Spisak ugostitelja: 

 1. Etno selo Stanišići, Bijeljina, hotel Ras
 2. Etno selo Stanišići, Bijeljina, hotel Pirg
 3. German Invest, Trebinje, hotel Central Park
 4. Novembar, Zvornik, hotel Vidikovac
 5. JU Rehabilitacioni centar Vilina vlas, Višegrad, hotel Vilina vlas
 6. Leotar, Trebinje, hotel Leotar
 7. Andrićev konak, Višegrad, hotel Višegrad
 8. Integra inžnjering, Banjaluka, hotel Integra inženjering
 9. Integra inženjering, Banjaluka, hotel Integra Doboj
 10. Ju Banja Dvorovi, Dvorovi, hotel Sveti Stefan
 11. ZTC Banja Vrućica, Teslić, etno selo Usora
 12. ZTC Banja Vrućica, Teslić, hotel Posavina
 13. ZTC Banja Vrućica, Teslić, hotel Srbija
 14. ZTC Banja Vrućica, Teslić, hotel Kardijal
 15. Terme Laktaši, Laktaši, hostel Banja Laktaši
 16. Terme Laktaši, Laktaši, hotel San
 17. JU Nacionalni park Sutjeska, Foča,  Vila “Silver I” i “Silver II”
 18. JU Nacionalni park Sutjeska, Foča, Lovačka kuća “Donje bare”
 19. JU Nacionalni park Sutjeska, Foča, Lovačka kuća “Orlovačko jezero”
 20. JU Nacionalni park Sutjeska, Foča, Katuni “Prijevor”
 21. JU Nacionalni park Sutjeska, Foča, hotel Mladost
 22. Lavina doo, Pale, hotel Lavina
 23. Mediterana doo, Trebinje, hotel Nar

 

Ostavite komentar: