Radovi blokirali centar Laktaša: Vozači se snalaze kroz sporedne ulice VIDEO

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice na skretanju za Srbac, sa rekonstrukcijom dijela Magistralnog puta M-16 u Laktašima počeli su ove sedmice, pa se zbog toga vozači privremeno sporednim ulicama snalaze i zaobilaze sam centar Laktaša.

Dok traju radovi na izgradnji kružnog toka aktuelan je novi režim saobraćaja kroz centar grada. Vozači se upozoravaju na moguće gužve, pogotovo u takozvanim “špicevima”, kada većina građana ide ili dolazi sa posla.
Zbog malog kapaciteta obilaznice kroz centar Laktaša na snazi je zabrana teretnog saobraćaja, osim za vozila dostave i vozila čije odredište je prije zone radova.

Sav teretni saobraćaj preusmjerava se na auto-put – iz pravca Gradiške: petlja Aleksandrovac; iz pravca Banjaluke vozila kod Hotela “Ćubić” se preusmjeravaju na auto-put; iz pravca Prnjavora petlja Drugovići, a iz pravca Srpca petlja Laktaši.
S obzirom na to da je riječ o veoma frekventnom putnom pravcu, formiraju se duge kolone vozila, pa je neophodno strpljenje.
Radove na izgradnji kružne raskrsnice i rekonstrukciji dijela magistrale koja prolazi kroz Laktaše izvodi građevinska firma “Niskogradnja”.
U narednom periodu umjesto standardnog puta vozači će koristiti sporedne ulice, a kako se sa što manje problema može proći kroz Laktaše prikazano je na snimku koji donosi “Glas Laktaša” na svojoj Fejsbuk stranici.

 Ostavite komentar: