Radno vrijeme trgovinskih i ugostiteljskih objekata do 25.05.2020. godine

Republički štab za vanredne situacije, s ciljem prevencije širenja virusa korona na teritoriji Republike Srpske, donio je Zaključak o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane virusom korona u Republici Srpskoj u smislu propisivanja mjera koje se odnose na rad subjekata u oblasti trgovine i ugostiteljstva.

U Zaključku koji je donesen navedeno je da se do 25.05. ove godine zabranjuje rad bazenima, „wellness“ i spa centrima posebno i u sklopu ugostiteljskih objekata za smještaj.

Zaključkom je navedeno da se ograničava rad do 25.05. ove godine u vremenskom periodu koji ne narušava trajanje policijskog časa za: trgovine na veliko; trgovine na malo prehrambenom i neprehrambenom robom; subjektima koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača; ugostiteljskim objektima za ishranu i piće; subjektima koji vrše dostavu hrane ako su registrovani za obavljanje te djelatnosti; benzinskim pumpama i plinskim pumpnim stanicama za dio pumpe i stanice u kojem je smješten prodajni i ugostiteljski objekat, a bez vremenskog ograničavanja rada kada je u pitanju prodaja goriva, drugih naftnih derivata i plina. Navedenim Zaključkom ograničava se rad do 25.05. ove godine za tržnice na veliko i tržnice na malo (pijace) u periodu od 07.00 do 15.00 časova, te rad za stočne pijace u periodu od 06.00 do 13.00 časova.

Do 25.05.2020. godine ugostitelji koji posluju u ugostiteljskom objektu za smještaj mogu bez vremenskog ograničenja pružati usluge smještaja, kao i usluge ishrane i pića gostima i trećim licima u vremenskom periodu koji ne narušava trajanje policijskog časa.

Svi subjekti su dužni da organizuju rad uz obavezno preduzimanje mjera propisanih u Uputstvu JZU “Institut za javno zdravstvo Republike Srpske” za sprečavanje pojave i širenja korona virusa na radnom mjestu , kao i da samostalno obavljaju dezinfekciju poslovnih prostora.

 

Izvor:(Vlada RS)

 Ostavite komentar: