Pune ruke posla: Uprkos korona virusu procvjetao kućni biznis

Biznisi u kućnoj radinosti vještih žena širom Srpske naglo su procvjetali, što one pripisuju pandemiji virusa korona, ali i bogatom marketingu putem društvenih mreža.

Vrijedne žene pronašle su način da doskoče nezaposlenosti i niskim platama, pretvarajući svoje hobije u poslove koji donose solidnu zaradu, a u vrijeme zatvaranja radnji zbog pandemije interesovanje za njihovim proizvodima i uslugama nikad nije bilo veće.

Pune ruke posla u prošloj, ali i u ovoj godini blagog oporavka ima Banjalučanka Ružica Maričić, koja ukusnim tortama osvaja nepca i dalje od grada na Vrbasu.

“Tokom pandemije obim posla je baš porastao, narudžbi ima kao nikada, ne mogu sve ni stići. Najtraženije su torte sa fondanom, a ovog ljeta je, kako su počele svadbe, zainteresovanost za svadbene torte ogromna “,  kazala je Maričićeva.

Dodala je da je sve počelo iz hobija, a pretvorilo se u mali kućni biznis.

“Posao se proširio zahvaljujući društvenoj mreži “Instagram”, putem koje dobijam najviše narudžbi. Osim toga, preporuka od usta do usta takođe je veoma važna u ovom poslu”,  rekla je Maričićeva.

Hobi je u biznis pretvorila i Kristina Budiša iz Slatine, koja se bavi manikirom i izradom dječijih dekica. U biznis je ušla spontano, kada je postala majka, a taj posao dobro dođe i da se dopuni kućni budžet, prenosi Glas Srpske.

“ Mušterije su mi uglavnom prijatelji i komšije. Sve što radim reklamiram na “Instagramu” i zahvaljujući toj društvenoj mreži posao sa dekicama je procvjetao”,  kazala je Budiša.

Iako je pandemija odgodila velika svadbena slavlja, krštenja i druge svečanosti, posla su imale i djevojke koje se bave šminkanjem.

“Posla je bilo jer su se dame uređivale i kada su odlazile na manja druženja, a nakon što su epidemiološke mjere ublažene, i posao se vratio, pa su nam sada termini popunjeni, čak i mjesec dana unaprijed “, rekla je jedna djevojka iz Ugljevika koja nije željela da joj navodimo ime.

Cijene poslastica koje nastaju u kućnoj radinosti kreću se od 50 do 150 KM, u zavisnosti od veličine torte i utrošenog materijala. S druge strane, cijene manikira i pedikira kreću od 15 do 50 KM.

Ostavite komentar: