PU Banjaluka: Za dva dana 176 učesnika sankcionisano zbog vožnje pod uticajem alkohola

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, tokom noći 12/13 i 13/14. jul 2019. godine, sa ciljem održavanja i poboljšanja stanja u oblasti saobraćaja, realizovali su pojačanu kontrolu u saobraćaju sa akcentom na kontrolu i sankcionisanje vozača kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrijebljavati za vrijeme i prije vožnje.

Policijski službenici su kontrolisali 577 učesnika u saobraćaju. Od ukupnog broja kontrolisanih vozača 176 je sankcionisano zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, a kod šesnaest (16) vozača je utvrđeno prisustvo alkohola preko 1,51 g/kg i osamnaest (18) vozača je lišeno slobode.

Iz Policijske uprave Banjaluka apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da brzinu kretanja svojih vozila prilagode osobinama i stanju puta, postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji i drugim saobraćajnim uslovima, da ne započinju i upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer na taj način štite sebe, a i druge učesnike u saobraćaju.

Ostavite komentar: