Protivgradna zaštita prati situaciju: Srpskoj “prijete” jaki pljuskovi, grad i snažan vjetar

Na čitavom području Republike Srpske, prema meteorološkoj prognozi, tokom današnjeg dana očekuju se nestabilne vremenske prilike, uz mogućnost jakih pljuskova, uz grad i jak vjetar.

Iz ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS rekli su da Protivgradna preventiva Republike Srpske prati situaciju iz časa u čas.

“Ima dovoljno protivgradnih raketa i strijelci su na svojim položajima, spremni da dejstvuju na gradonosne oblake”, poručuju iz ministarstva.

Podsjećaju da je protivgradna preventiva je juče dejstvovala na području Doboja i Petrova, a ispaljeno je 12 protivgradnih raketa, dok za područje Zvornika, Bratunca i Srebrenice, nije dobijena dozvola za korištenje vazdušnog prostora od kontrole leta, iako su strijelci bili na protivgradnim stanicama.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske očekuje izvještaje od lokalnih zajednica u kojima su juče pretrpljene štete od nevremena, te će nakon sagledavanja ovih izvještaja reagovati i pomoći u skladu sa mogućnostima.

Podsjećaju da Minisarstvo sufinansira nabavku protivgradnih mreža, te premiju osiguranja koja se sufinansira u iznosu od 50 odsto od uplaćene polise osiguranja, piše Srpskainfo.

Ostavite komentar: