Protest studenata u Sarajevu: Tražimo svoja prava, u 21. vijeku mi se borimo za hranu VIDEO

Članovi Udruženja studenata “Studentski centar” iz Sarajeva danas su na protestu ispred zgrade kantonalne Vlade izrazili nezadovoljstvo zbog loše situacije u studentskim domovima, kao i načina ophođenja nadležnih prema njima.

Kao poseban problem studenti su istakli da ih je dugogodišnji nemaran odnos nadležnih doveo do situacije u kojoj ostaju bez hrane.
“Tražimo svoja prava. Nažalost, u 21. vijeku mi se borimo za hranu”, rekao je Kenan Velagić iz Udruženja, poručivši da studenti ne žele da zavise od povremenih donacija hrane za koju uredno plaćaju.
On je dodao da su studentima nebitne prepirke kantonalne vlasti da li je bivši direktor “Studentskog centra” u Sarajevu još legalan ili nije.
“Nama treba potpisnik da potpiše nabavke i isplatu kako nam ne bi obustavili hranu”, istakao je Velagić.
Okupljenim studentima obratio se kantonalni premijer Edin Forto koji je ocijenio da je većina studentskih zahtjeva opravdana.“Ovo je proizvod višegodišnjeg nemara i mi smo došli sada da se bavimo tim. Ustanova `Studentski centar` je godinama bila predmet stranačkog i porodičnog zapošljavanja, nagomilani su dug od 10 miliona KM i potraživanja koja su stvorena. To je suštinski nemar prema studentima i instituciji”, rekao je Forto.
Studenti ostaju bez namirnica zbog neisplaćivanja novca dobavljačima menze “Studentskog centra”.

Ostavite komentar: