Problemi sa migrantima! Davidović: Da se zamislimo da li da ostanemo u Bosanskom Petrovcu

Predsjednik Opštinskog vijeća Bosanski Petrovac Nemanja Davidović rekao je Srni da je “ogroman” broj migranata u okolini ovog mjesta, u ruralnim područjima.

“Migrantski kamp u Lipi se proširuje, pa je sada broj migranata u tom kampu i nekoliko hiljada, što nas zaista tjera da se zamislimo da li uopšte treba da ostanemo u Bosanskom Petrovcu”, rekao je Davidović.

Prema njegovim riječima, posljednjih dana u Bosanskom Petrovcu aktuelna je i tema spalionice medicinskog, farmaceutskog i animalnog otpada.

“Stigla mi je opomena pred tužbu od investitora iz Lukavca koji je imao namjeru izgradnje spalionice medicinskog, farmaceutskog i animalnog otpada u našoj opštini”, rekao je Davidović.

Prema njegovim riječima, investitor tvrdi da je potrošio oko 900.000 KM u razvoj opreme za spalionicu.

“On želi da naplati tu opremu prije nego što tuži opštinu Bosanski Petrovac”, naglasio je Davidović.

On je dodao da se od početka svog mandata bavi problemima koje je zatekao iz prošlog saziva Opštinskog vijeća u Bosanskom Petrovcu.

Davidović je rekao da tek sada prava borba počinje, iako je smatrao da je završena tema vezana za spalionicu u selu Smoljana, udaljenom od Bosanskog Petrovca svega 3,5 kilometara.

“Bosanski Petrovac je opština koja je danas manje-više zaboravljena od svih centara moći i upravljanja, pa samim tim je i čudno da se neko sjetio graditi spalionicu medicinskog, farmaceutskog i animalnog otpada u našoj opštini. Izgradnja spalionice ne bi donijela ništa dobro našem gradu”, naglasio je Davidović.

Davidović je rekao da je život u Bosanskom Petrovcu dobar, ali da treba raditi na projektima i poboljšanju uslova kako bi život bio bolji.

“U narednom periodu radićemo rekonstrukciju vodovoda u selu Kapljuh za koje je Vlada Republike Srpske obezbijedila sredstva od 55.000 KM, ali radićemo i na izgradnji putne infrastrukture”, rekao je Davidović.

Ostavite komentar: