Prisustvuju stručnjaci i ljekari iz Srpske: Đajić na Kongresu neurologa Srbije

Kongres neurologa Srbije, koji se održava u Nišu, prilika je za uspostavljanje buduće saradnje sa stručnjacima iz Srbije i za sticanje novih znanja, izjavio je generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske Vlado Đajić, koji učestvuje na ovom skupu.

Glavne teme ovogodišnjeg Kongresa neurologa Srbije sa međunarodnim učešćem koji se održava u Nišu od 21. do 24. septembra su cerebrovaskularne bolesti, neurodegenerativne bolesti, epilepsije i demijelinizacione bolesti, a biće prikazane aktuelnosti iz svih oblasti neurologije, kao i neuronauka u cjelini.

Đajić je istakao da je Kongres i prilika za uspostavljanje buduće saradnje sa stručnjacima iz Srbije kroz edukaciju na kojoj insistira otkako je na čelu najveće zdravstvene institucije u Republici Srpskoj, saopšteno je iz UKC-a.

“Republika Srpska ima odličnu saradnju sa Srbijom, čiji su ljekari naši stalni saradnici i edukatori naših ljekara i medicinskog osoblja, na čemu sam neizmjerno zahvalan. Kongres je još jedna prilika za spoj teoretskog znanja i svakodnevne kliničke prakse”, ocijenio je Đajić.

Kongresu prisustvuju stručnjaci i ljekari iz Banjaluke i drugih gradova Republike Srpske.

Ostavite komentar: