Prilika za promociju projekata: Nevesinje obilježilo krsnu slavu

Opština Nevesinje obilježila je krsnu slavu. To je ujedno bila i prilika za promociju projekata koje su finansijski podržale Vlade Srpske i Srbije. Sredstva su uložena u rješavanje akutnih infrastrukturnih projekata. Nova finansijska pomoć od Vlade Srbije najavljena je i za ovu godinu.

U ošpštini Nevesinje od prošlog Spasovdana pa do danas, zahvaljujući sredstvima Vlade Srpski i Srbije realizovani su brojni projekti. Prečistač vode na jezeru Alagovac, izgradnja vodovoda za sela Lukavac, Bežđeđe, Biograd i Binju, izgradnja kanalizacione mreže za oko 100 domaćinstava nevesinjskih sela, izgradnja i adaptacija ulica i puteva na teritoriji ove opštine. Nevesinje je i ove godine uključeno u projekat finansijske pomoći od strane Vlade Srbije.

– Mislim da će se raditi o infrastrukturnim projektima uglavnom po selima ali nastojaćemo da podsticajima u privredi otvorimo još jedan proizvodni pogon. Opština Nevesinje zahvaljujući novcima iz Srbije stimulisala otvaranje tekstilnog pogona koji danas zapošljava 138 žena u Nevesinju – istakao je Milenko Avdalovi, načelnik.

Vlada Srbije u prethodnom periodu opštini Nevesinje pomogla je sa oko šest miliona maraka.

– Znamo dobro šta je Hercegovina, šta je Nevesinje, kakve žrtve su ovdje i istorijskom vremenskom periodu za našu slobodu za našu istoriju pa i vjerujućem narodu koji se danas okupiuo na Spasovdan da uputimo jednu poruku i sabornosti i jedinstva da zajedničkom, nacionalnom politikom bez obzira što živimo u različitim državama, da nam je Republika Srpska u srcu – naveo je Adam Šukalo, savjetnik predsjednika Srbije za regionalna pitanja.

Povodom obilježavanja Spasovdana – krsne slave Nevesinja i Sabornog hrama Vaznesenja Gospodnjeg, svetu arhijerejsku liturgiju služio je episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije sa sveštenstvom eparhije.

Nakon bogosluženja svečana litija prošla je ulicama Nevesinja, a na svečanoj sjednici Skupštine opštine dodjeljena su priznanja i zahvalnice, prenosi RTRS.

Ostavite komentar: