Prikupili osam miliona evra donacija: Srbi za Srbe do sada pomogli više od 2.900 porodica

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe prikupila je od novembra 2005. do marta 2022. godine osam miliona evra donacija, kojima je u prethodnih 16 godina obezbijeđena vrijedna pomoć za preko 2.900 socijalno ugroženih porodica, koje zajedno imaju više od 14.500 djece širom Balkana.

Tim povodom, u Kulturnom centru u Istočnom Novom Sarajevu organizovano je veče zahvalnosti svim donatorima.

Srbi za Srbe koračaju ka postavljenom cilju – da svako srpsko dijete ima normalne uslove za život. Donatori iz Republike Srpske, Srbije, regiona i svijeta neumorno, iz mjeseca u mjesec, dopremaju vrijednu humanitarnu, materijalnu i ekonomsku pomoć za socijalno ugrožene porodice. Zahvaljujući ovakvoj podršci, veliki broj danas živi u svojim toplim domovima, a trenutno su u toku tri velika projekta pomoći za tri porodice iz Hercegovine.

Јedan od najpoznatijih projekata ove humanitarne organizacije je “Trojka iz bloka” kroz koji se, putem sportskih aktivnosti, prikupljaju sredstva i okupljaju donatori za pomoć socijalno ugroženim porodicama sa više djece.

Među donatorima ove organizacije nalazi se više od 500 privrednika i javnih institucija iz Republike Srpske.

U prethodnoj godini Srbi za Srbe prikupili su blizu dva miliona evra pomoći koja je raspoređena za 243 porodice, a u planu je i širenje mreže donatora u Australiji.

Ostavite komentar: