Preventivne mjere za vikend prekršilo osam ugostiteljskih objekata u Srpskoj

Zbog nepoštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, inspektori su u kontrolama obavljenim proteklog vikenda subjektima izrekli kazne u iznosu od 14.900 KM.

Republički inspektori su, u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave, tokom proteklog vikenda obavili 260 inspekcijskih kontrola u ugostiteljskim objektima u Srpskoj, a osam njih je zatečeni u prekršaju.

Iz Inspektorata RS saopštili su da su pojačane kontrole nastavljene u ugostiteljskim objektima, sa akcentom na večernje sate, prenosi “SrpskaInfo”.

U okviru sprovođenja navedenih mjera, u protekla tri mjeseca obavljeno je više od 13.600 inspekcijskih kontrola, u kojima su do sada izrečene kazne u ukupnom iznosu od oko 220.000 KM.

– Inspektori će nastaviti sa pojačanim nadzorom i u narednom periodu, a dolazak inspektora može se očekivati u bilo koje doba dana. Naš zajednički interes je nesmetan rad poslovnih subjekata, ali uz poštovanje svih preventivnih mjera na suzbijanju širenja bolesti izazvane virusom korona – poručuju iz Inspektorata RS.

 

 

Ostavite komentar: