Prevarant Pero Maljutka govorio na skupu „Za Republiku Srpsku“

Na skupu „Za Republiku Srpsku“, koji je u četvrtak održan u Banjaluci, govorili su ratni komandanti i predstavnici nevladinih organizacija, ali i predsjednik Udruženja veterana “Garda Panteri” Petar Cvijetinović, koji je bio i jedan od organizatora.

Ništa ne bi bilo sporno da Cvijetinović, alijas Pero Maljutka, javnosti nije poznat kao prevarant osuđivan u Republici Srpskoj i Srbiji.

Naime, Cvjetinović se od 2006. pa na ovamo lažno predstavljao kao Milorad Dodik i tadašnji ministar Rajlo Ubiparip. Čak je od lakovjernih biznismena u RS, Hrvatskoj i Srbiji izvlačio novac.

On je 2009. godine uhapšen u akciji novosadske kriminalističke policije na Novom naselju zbog sumnje da je počinio seriju prevara u BiH, Hrvatskoj i Srbiji, predstavljajući se kao tadašnji premijer Republike Srpske Milorad Dodik.

Koristeći fizičku sličnost, navelu su tada iz policije, on se predstavljao kao Dodik i sklapao poslove sa raznim privrednicima i preduzećima u zemljama bivše SFRJ.
Za Cvjetinovićem je bila raspisana i centralna potjernica u Republici Srpskoj, kao i više međunarodnih potjernica.

Tada su za njim više od godinu dana tragale gotovo sve policije na Balkanu i konačno je uhapšen u koordinisanoj akciji beogradske i novosadske policije.

Podsjećamo, u Banjaluci su u četvrtak održana dva skupa – jedan u organizaciji opozicije, a drugi u organizaciji boračkih udruženja, na kojem su se pojavili i predstavnici vlasti u Republici Srpskoj.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 Ostavite komentar: