Preminula Suzana Rađen-Todorić: Dugogodišnja novinarka i urednica BN TV

Dugogodišnja urednica BN TV Suzana Rađen Todorić preminula je danas u 13 časova i 45 minuta, nakon kraće bolesti, u bolnici u Bijeljini.

Suzana Rađen Todorić rođena je 16. decembra 1962. godine u Sarajevu, ali je veći dio života provela u Jajcu.

Završila je Fakultet političkih nauka u Sarajevu, a prve novinarske korake napravila je u Radio Jajcu, a ratni vihor ju je doveo u Banjaluku gdje je radila u RTRS-u sve do 1997. godine.

Vrhunac u novinarskoj karijeri napravila je u BN televiziji, gdje je bila urednik Informativnog programa, a uređivala je i vodila više emisija među kojima je i kultni “Puls” i politički magazin “Crno na bijelo”.

Bila je dopisnik mnogih regionalnih medija i dobitnik je brojnih priznanja i odlikovanja.

Kako navode iz njene matične redakcije, Suzana Rađen Todorić bila je i jedan od boljih poznavalaca političkih prilika ne samo u Republici Srpskoj, nego i u regionu, a u svojim emisijama ugostila je brojne ličnosti iz javnog i političkog života.

“Najveća priznanja i zadovoljstvo u životu osim njene Anje bili su “obični” ljudi, koji su je prepoznavali svuda gdje se pojvljivala. To joj je, kako je znala da kaže, satisfakcija da radi još bolje i da zastupa interese malih običnih ljudi, koji su joj vjerovali”, naveli su sa BN televizije.

Suzana Rađen Todorić je otišla, a iza sebe je ostavila majku, muža i kćerku, ali i prazninu u srcima svih onih koji su je poznavali.

Datum i vrijeme sahrane biće naknadno saopšteni.

Ostavite komentar: