Preminula Banjalučanka: U Srpskoj koronom zaraženo još deset osoba

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 94 laboratorijska uzorka, a virus korona potvrđen je kod 10 osoba.

Radi se o 2 muškarca i 8 žena, od kojih je 1 mlađe, 3 srednje i 6 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, prijavljene su tri osobe iz Banjaluke, po jedna iz Bijeljine, Vlasenice, Zvornika, Kneževa, Lopara, Milića i Čelinca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj. Radi se o ženi, starije životne dobi iz Banjaluke.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 120.711 sučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 6.627 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirane su ukupno 454.153 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 42, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 24, a u ostalim bolnicama 18. Na respiratoru je šest osoba (Univerzitetski klinički centar Republike Srpske).

Ostavite komentar: