Predsjednica RS posjetila djecu Doma “Rada Vranješević”

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović povodom Vaskrsa posjetila je štićenike Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” u Banjaluci.

Prilikom posjete ovoj unstanovi, Cvijanovićeva je štićenicima Doma uručila prigodne poklone, kako bi na svečaniji način obilježili navjveći hrišćanski praznik – Vaskrs i praznike koji slijede.

Kako je istakla, ono što ju posebno raduje jeste projekat izgradnje vrtića ovog Doma, u koji je Vlada Srpske uložila 100.000 KM, koji, kako kaže, treba da pokaže jedan intrigativni pristup.

Cvijanovićeva je rekla da suština projekta jeste da se mališani smješteni u Dom ne izoluju, nego da imaju zajedničko i druženje i boravak sa drugim vršnjacima iz lokalne zajednice.

– Pored izdvojenih 100.000 KM Vlade Republike Srpske, ovaj projekat je kandidovan i za podršku Srbije, koja će obezbijediti 200.000 KM, kako bi svi poslovi bili završeni – naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je apelovala na sve koji imaju dugovanja prema Domu “Rada Vranješević” da ih izmire, dodajući da će ona, kao predsjednica Republike, nastaviti da pruža podršku ovoj ustanovi.

– Nadam se da ćemo kroz dobre projekte praviti sve bolje uslove, mada sam ja i sada zadovoljna i mogu da upoređujem kako je to nekada bilo, prije sedam-osam godina i kako je to danas. Svi koji ovdje dođu, vide da ima napretka – istakla je Cvijanovićeva.

Kako je navela, Vlada Srpske i Kabinet predsjednice Republike i dalje će nastaviti da pruža finansijsku i svaku drugu podršku ovoj ustanovi.

Predsjednica Srpske juče je posjetila djecu koja se liječe na dječijoj klinici u Banjaluci.

 

Izvor:(RTRS)

Ostavite komentar: