Predsjednica posjetima centar “Manjača”: Za opremanje potrebna dva miliona KM

Turističko-rekreativni centar “Manjača” izuzetno je značajan za Banjaluku i potrebno je uložiti dva miliona KM kako bi bio potpuno opremljen, a u njemu bi moglo biti zaposleno od 200 do 300 radnika, konstatovali su danas predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela Draško Ilić.

Cvijanović je istakla da je neophodan angažman lokalnih i republičkih vlasti da bi u potpunosti bio realizovan projekat Turističko-rekreativnog centra “Manjača”.

“Sadržajima koji će biti uspostavljeni biće omogućeno da ovaj kompleks bude žila kucavica turističkog, sportskog i rekreativnog života”, rekla je novinarima Cvijanović.

Ona je istakla da raduje činjenica da je uspostavljena saradnja sa lokalnom poljoprivredom, kao i da ima mnogo udruženja koja žele biti dio aktivnosti u Turističko-rekreativnom centru “Manjača”.

“Ovo je sjajno mjesto za Banjalučane, sve opštine koje pripadaju Banjaluci, ali i za Republiku Srpsku, te ga zato moramo razvijati”, naglasila je Cvijanović.

Ona očekuje da će zacrtani projekti biti realizovani.

“Dobro je što postoji mogućnost za formiranje ljetne scene i da budu obezbijeđeni smještajni kapaciteti. Posebno raduje mogućnost za zapošljavanje 200 do 300 ljudi, a sigurna sam da ćemo naredne godine imati nove sadržaje”, dodala je Cvijanović

Ilić je naglasio da kompleks u ljetnoj sezoni dnevno posjeti nekoliko hiljada ljudi.

“Nadam se da ćemo realizovati zacrtane ciljeve, a dio njih se odnosi na ljetnu scenu, izgradnju bungalova i dječijeg olimpijskog sela”, rekao je Ilić

On je naveo da se radi na izgradnji tržnice u okviru Turističko-rekreativnog centra “Manjača”, da bi posjetiocima bila omogućena kupovina domaćih proizvoda.

“Cilj nam je da Turističko-rekreativni centar “Manjača” postane jedan od najboljih na ovim prostorima”, istakao je Ilić.

Ostavite komentar: