Poziv mladima: Postani lider uz AIESEC

Dosta ti je da vrijeme samo prolazi i ništa se ne dešava? AIESEC te poziva na avanturu života. Uz AIESEC nauči da pišeš i realizuješ projekte, stekni vještine prezentovanja i javnog nastupa i prijatelje za čitav život.

AIESEC je najveća omladinska organizacija na svijetu, predvođena od strane mladih i ima za cilj razvoj liderskih vještina kroz međunarodne volonterske razmjene i stručne prakse. U Bosni i Hercegovini AIESEC postoji od 1953. godine, a danas broji preko 130 članova u pet lokalnih kancelarija: Sarajevo, Banja Luka, Mostar, Zenica i Tuzla.

Promovišu i pružaju praktična, globalna i samoinicirajuća iskustva mladim ljudima širom svijeta. Omogućavaju im da vide svijet, naprave pozitivnu promjenu i otkriju šta je to što im je zapravo bitno.

„AIESEC u Bosni i Hercegovini“ ima 2 produkta kao vrste međunarodnih razmjena i to su: volonterska praksa(Global Volunteer) i stručna praksa(Global Talent) koje promoviše i organizuje za mlade ljude u preko 120 zemalja svijeta.

AIESEC svoju misiju i viziju buđenja liderstva u mladim ljudima širom svijeta, kao i očuvanje mira u svijetu, ispunjava kroz mnoge događaje koje organizuje tokom cijele godine. Posebno ističu Business Skills Academy i Youth Speak Forum. Business Skills Academy je radionica poslovnih vjestina gdje mladi mogu dobiti savjete od predstavnika najvećih kompanija u BiH o pisanju CV-a, motivacionog pisma, o poslovnoj komunikaciji, o vještinama pregovaranja, intervjuu i svim drugim stavkama koje su neophodne za uspješan izlazak na tržište rada. Youth Speak Forum okuplja mlade ljude širom Bosne i Hercegovine, koji imaju priliku da izraze svoje mišljenje, kao i da čuju priče o uspjesima i iskustvima  govornika.

Nove članove primaju u Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru, Zenici i Tuzli. Prijavi se do 30. juna i razvijaj liderske vještine.

Link za prijave: bit.ly/aiesec-regrutacije2020

 

 

Ostavite komentar: