Povoljni uslovi za vožnju: Na većini puteva u Srpskoj se saobraća nesmetano

Uslovi za vožnju jutros su povoljni, a saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija nesmetano po pretežno suvim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Iz AMS-a su naveli da će danas zbog “protesta građana” od 11.55 do 12.55 časova doći će do blokade saobraćaja na magistralnom putu Foča-Gacko.

Na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog sanacije, saobraćaj se odvija usporeno uz povremene kratkotrajne prekide. Usporen saobraćaj zbog radova je i na dijelu magistralnog puta Žegulja-LJubinje, dionica Podvrsnik-LJubinje.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je zbog radova na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Vrba u tunelu Čemerno.

Zbog uklanjanja objekta i sanacije klizišta na dionici regionalnog puta Srbac-Gornja Vijaka, u Ulici Vlade Vinčića, dolazi do privremene obustave saobraćaja svakim radnim danom i subotom od 7.00 do 17.00 časova.

Izmjene su i na putnim pravcima Prijedor-Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/, kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta, te u tunelu Sijeračke stijene na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta vozi se usporeno.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik-Glavičice i Foča-Goražde u Filipovićima.

Vangabaritni prevoz kreće se putnim pravcima Stanić Rijeka-Karuše-Podvrsnik-LJubinje-Trebinje-granični prelaz Klobuk i Stanić Rijeka-granični prelaz Brod. Vozačima se savjetuje da na tim dionicama voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U FBiH za danas je najavljen početak radova na magistralnom putu u Živinicama. Vozila će se za vrijeme radova preusmjeravati na bajpas, obostrano uz magistralni put.

Sanacioni radovi izvode se na istom magistralnom putu, ali na dionici Čevljanovići-Nišići, zbog čega vozila od 8.00 do 17.00 časova povremeno saobraćaju jednom trakom.

Zbog sanacije oštećenja na mostu na dionici auto-puta Visoko-Kakanj, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog radova sporije se vozi na magistralnom putu Jablanica-Mostar, u Donjoj Jablanici, zatim na ulazu u Stolac iz smjera Mostara, kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu LJubinje-Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Ostavite komentar: