Potresna priča o djevojci kojoj je potrebna Vaša pomoć

Vjerovatno mnogima zvuči kao običan kliše da zdravlje treba čuvati, jer smo zaista bez njega ništa, i svi znamo za onu staru narodnu ” Zdrav čovjek ima milion želja, bolestan samo jednu”. Nismo ni svjesni koliko smo srećni kad smo zdravi dok jednog dana sam život ne odluči da nas poduči kako ga trebamo cijeniti iznad svega.

Donosimo Vam priču na koju će malo ko ostati imun. Priču o djevojci koja je sa svoje 22 godine dobila brigu o tri mlađa brata, a roditelje izgubila u samo tri mjeseca. Možda se pitate kakve to veze ima sa uvodom i zdravljem? Nažalost ta ista djevojka je imala prije par dana 13-tu operaciju obje noge…Da, dobro ste pročitali 13-tu!

Danijela Maganić je djevojka rođena 1997. godine u Livnu. Ima tri brata mlađa od sebe o kojima vodi brigu. Mama je preminula u avgustu od sepse i to nažalost, kako nam kaže Danijela, greškom ljekara. Dobila je upalu mokraćnog mjehura, nije liječena adekvatno, nastupila sepsa…i nažalost 25. avgusta 2018. godine zauvijek napustila ovaj svijet.

Šok, tuga, nevjerica…Ne možeš prihvatiti da u današnje vrijeme kad je medicina toliko napredovala, neko može u 45-toj godini umrijeti od ” obične” upale mokraćnog mjehura. No nažalost događa se! Kada se ” navikla ” na situaciju kako majke više nema, ona i trojica braće nastavljaju živjeti s ocem.

Ipak nije ih život poštedio, te im se priređuje novu agoniju. Nepuna dva mjeseca nakon smrti majke umire i otac. Danijela nam je povjerila kako je otac preminuo od tuge, nije se mogao pomiriti s činjenicom da majke više nema.

Opet ispočetka nova tuga, novi šok…

Danijela i njega braća su ostala sama za samo dva mjeseca. Cijela skrb o braći i domu je “pala” na Danijelina leđa. Niko je nije pitao može li podnijeti taj teret, želi li ga nositi…Jednostavo je dobila breme i morala ga prihvatiti.Danijela je kao dijete imala težak pad i slomila je obje noge. Od tada njen dom su bolnice, operacijske sale i doktori. I tako u 22 godine 13 puta.

Život nas ne pita želimo li to ili ne jednostavno nam dodijeli ulogu, pa se snađi kako znaš i umiješ. Možda smatramo kako je nepravedno, ali ko zna jednog dana ćemo vjerovatno dobiti odgovore na sva pitanja.

Svi mi živimo i svjesni smo da u svijetu postoje različite teške životne situacije, no nekako uvijek mislimo da se to događa “tamo nekome”. Kad ispred Vas stoji mlada žena koja čeka 13-tu operaciju, bez roditelja, potpuno sama u SKB-u Mostar, zaista se zamislite nad vlastitim životom.

Istinski potreseni ovom teškom životnom situacijom koja je snašla Danijelu i njenu braću odlučili smo joj pomoći.

Zato ovim putem molimo sve one koji mogu pomoći ovoj hrabroj djevojci na bilo koji način da se odazovu našem pozivu.

Uplate se mogu izvršiti na broj računa 1613000076237690 koji je otvoren u Raiffeissen banci, na ime Danijela Maganić, JMBG: 1811997145005.

 

Izvor:(Glas Media)

 

Ostavite komentar: