“Poštujte mjere”: Damjanović poručio da je najbolje da djeca idu u školu

Direktor Republičkog pedagoškog zavoda Srpske Predrag Damajnović istakao je gostujući u emisiji Aktuelno da je ubijeđen da ukoliko se budu poštovale preporučene epidemiološke mjere školska godina početi na najbolji mogući način.

“Što se tiče Zavoda smatramo da je najbolje djeca idu u školu iz mnogo razloga”, rekao je Damjanović.

Istakao je da je zdravlje djece najvažnije, ali da je isto tako bitna i socijalizacija, druženje, fizička aktivnosti, kao i empatija kod djece.

“Sve to utiče na zdravlje učenika i zbog toga je bitno da oni idu i fizički budu prisutna u školi”, istakao je Damjanović. Naveo je da će dužina trajanja časa možda navesti nastavnike na drugačije metode rada.

“Oni sada, budući da će čas trajati 20 ili 30 minuta, moraju da se usredsrede na ono što je najvažnije, i samim tim oni će se drugačije morati pripremati za nastavu”, kaže direktor Republičkog pedagoškog zavoda Srpske.

Istakao je da će se mnoge situacije rješavati u hodu, jer je nemoguće predvidjeti šta će se dešavati u narednom periodu.

“Apelovao sam na direktore da se poštuju preporučene epidemiološke mjere. Ukoliko bude manjkavosti u toku rada, oni znaju gdje i kome se treba obratiti. Nemojte improvizovati ništa, poštujte mjere koje postoje!”, poručio je Damjanović, piše RTRS.

Ostavite komentar: