Poštenjačino, kapa dole! Blaži sakupljali novac za liječenje, on vratio “kusur”

Trebinjac Blažo Šupljeglav-Blaka vratio je 1.500 KM, novca koji nije potrošen za njegovo liječenje, Fondu solidarnosti HET koji mu je donirao novac.

Prema njegovim riječima, ovo je zajednički gest njega i njegove porodice i drago bi mu bilo da se taj novac preusmjeri nekoj porodici kojoj je potrebniji.

“Ne želim da uzimam lažne račune za pokriće troškova, a to je novac naših građana. Smatram da je ovo moja moralna obaveza. Zahvaljujem se svima koji su mi dosta puta do sada pomogli na bilo koji način i ja nikada ne mogu zaboraviti šta je za mene učinilo, moje, Trebinje i ovaj divni narod. Bez njih ja ovo ne bih uspio”, istakao je Šupljeglav.

Branislav Grubač, predsjednik Fonda solidarnosti HET, oduševljen je ovim potezom svog radnog kolege.

“Blažo je ovim gestom još jednom potvrdio svoju plemenitost. Naša obaveza je da pomognemo svakom našem kolegi koliko smo u mogućnosti. Dobra djela se uvijek vraćaju dobri”, naglasio je Grubač.

Podsjećanja radi, Blažo je teško obolio od cerebralne paralize koja mu je dijagnostifikovana u osmom mjesecu života, a poslijednji put je liječen u Srbiji za šta je bila potrebna veća suma novca.

Novac za Blažino liječenje donirali su mnogi Trebinjci, privredni kolektivi iz grada, kao i Fond solidarnosti HET, preduzeća u kome je Blažo zaposlen. Ovakav Blažin potez vraća nadu u ljudskost, poštenje, moral koji je u današnjem brzom tempu života jednostavno nestaje, piše Avaz.

Ostavite komentar: