Poslodavci iz Federacije upozoravaju: Štrajk ukoliko dođe do enormnog poskupljenja struje

Poslodavci u Federaciji BiH smatraju da je potpuno neprihvatljivo povećanje cijene električne energije za privredu više od 10 odsto i ukoliko dođe do enormnog povećanja najavljuju štrajk upozorenja, saopšteno je iz Udruženja poslodavaca FBiH.

“Povećanje cijene električne energije privredi vodi ka povećanju cijena robe i usluga koje plaćaju jedino građani. Ukoliko želi zaštititi životni standard građana, Vlada FBiH ne smije dozvoliti prekomjerno povećanje cijena električne energije privrednim subjektima”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku predstavnika 13 kompanija, koje su među najvećim potrošačima električne energije u FBiH, istaknuto je da najveći broj kompanija neće moći podnijeti prekomjerno povećanje cijena električne energije, zbog čega je dogovoreno da Vladi bude upućena peticija sa zahtjevom da TO povećanje za privredu ne smije preći 10 odsto.

Dogovoreno je i da će biti organizovan polučasovni štrajk upozorenja u pogonima kompanija u FBiH.

Na sastanku je istaknuto da su u protekla tri mjeseca elektroprivrede u FBiH ponudile svojim kupcima, privrednim društvima, nove ugovore u kojima je cijena električne energije viša za 150 do 200 odsto u odnosu na trenutnu.

Poslodavci su zatražili i hitan sastanak sa predsjednikom Vlade FBiH Fadilom Novalićem i ministrom energije, rudarstva i industrije Nerminom Džindićem.

Ostavite komentar: