Poslodavac za primjer: Radnica ispraćena u penziju uz poklon koji će pamtiti dok je živa

Rijetke su situacije, posebno u privatnom sektoru, da su poslodavac i radnik u „velikoj ljubavi“.

Zaposleni vječito nezadovoljni uslovima rada i primanjima, a nadređeni ubijeđeni da radnici ne pružaju maksimum na svojim radnim mjestima.

Da može i drugačije i da su zadovoljne obje strane,pokazuje gotovo nevjerovatan primjer Građevinskog preduzeća iz Bijeljine „Tehnika inžinjerng“, koje je svojoj radnici, Desi Modraković ispraćajući je u penziju, poklonilo ni manje ni više nego – novi stan!

– Ovo nije poklon, ovo je nagrada za nesebičan i požrtvovan rad u proteklih osamnaest godina – kaže Mitar Gajić, vlasnik preduzeća. – Desa je bila stub naše firme i ja za pedeset godina,koliko radim u građevinarstvu,nisam imao radnika koji se tako odgovorno odnosio prema poslu, volio preduzeće gotovo više od vlasnika. Znamo to svi zaposleni, ali to znaju i poslovni partneri i kupci stanova, koji nikada nisu imali reklamacije na Desin rad.

Foto: B. Milošević

Dragana Gajić, direktor preduzeća, ističe da je Desa, pored savjesnog rada, nesebično dijelila svoje znanje i iskustvo, kako sa rukovodstvom firme, tako i sa kupcima.

– Kad nešto zapne išli smo kod Dese po savjet. Njen rad, toga smo svi svjesni, vrijedio je mnogo više od plate koju je primala – kaže Dragana.

Desa Modraković kaže da je, iako srećna, ova vijest o stanu za nju bila i pomalo stresna.

– Plakala sam kada su mi saopštili radosnu vest o nagradi, nisam mogla da vjerujem da se to može desiti u današnje vrijeme – priča uzbuđeno Desa.

– Odlazim u zasluženu penziju srećna zbog spoznaje da požrtvovan i pošten rad kad-tad budu nagrađeni. Na svom radnom mjestu uvijek sam imala punu slobodu i odriješene ruke i radila sam onako kako najbolje znam i umijem. Željela sam da budu zadovoljni i poslodavac i kupac, da nikoga ne zakinem, i drago mi je da ni jedni ni drugi nisu imali zamjerki na moj rad. Tome je doprinijela i zdrava atmosfera koja je uvijek vladala u kolektivu, svaki radnik je bez sputavanja, mogao nesmetano da radi ono za šta je kvalifikovan, ali i svakog dana da nauči nešto novo. Željela sam javno da podijelim sreću sa svima i pokažem da kod dobrog poslodavca i radnik postane dobar, cijenjen i nagrađen, navode Novosti.rs.

 

 

Ostavite komentar: