“Posebno je lijepo i romantično”: Mladenci sa Bliskog Istoka na medeni mjesec došli u BiH

Uprkos teškom stanju u turizmu i otežanim putovanjima zbog situacije uzrokovane korona virusom mladenci sa Bliskog Istoka došli su u Mostar na medeni mjesec, jer smatraju da je ovaj grad jedan od najromantičnijih na svijetu.

Fatima i Mohamed iz Bahraina prve dane zajedničkog života provode uživajući u ljepotama Mostara, a ekipa portala Klix ih je srela na Starom mostu dok su pravili selfi kako bi zajedničke fotografije podijelili sa prijateljima putem društvenih mreža.

U kratkom razgovoru su kazali da su juče stigli u Mostar i da je ovo njihova prva posjeta našoj zemlji, te da su presrećni što su ovu destinaciju izabrali za medeni mjesec.

“Mnogo lijepog smo čuli i čitali o Bosni i Hercegovini a posebno o Mostaru kao jednom od najromantičnijih gradova i upravo zbog toga smo odlučili ovdje doći na medeni mjesec”, kaže Mohamed za Klix.ba.

Fatima dodaje da su njihova očekivanja od Mostara opravdana i da uživaju apsolutno.

“Sve mi je lijepo od klime, prirode, kulture, hrane do ljudi koji su ljubazni. Zaista je posebno lijepo i romantično ovo mjesto. Srećni smo što smo došli ovdje provesti svoj medeni mjesec i apsolutno uživamo”, kaže Fatima.

Nakon što su ih oduševili Stari most i stara gradska jezgra, posjetiće ostale ljepote Mostara i drugih mjesta u Bosni i Hercegovini, a bez sumnje će njihovo iskustvo biti razlog da se vrate ponovo u našu zemlju, ali i da svojom pričom motivišu druge da izaberu baš Mostar i BiH za omiljenu turističku destinaciju.

Ostavite komentar: