Poreknuta inicijativa: Zdravstveni radnici žele da dobiju status službenog lica

Strukovni sindikat doktora medicine Republike Srpske pokrenuo je danas inicijativu za promjenom Krivičnog zakona o napadu na ljekare i zdravstvene radnike da bi dobili status službenog lica, izjavio je Srni predsjednik Sindikata Jovica Mišić.

“Htjeli bi da bude poseban zakon o napadu na ljekare i na zdravstvene radnike, odnosno da tužilac po služenoj dužnosti goni osobu koja je izvršila napad”, rekao je Mišić nakon sastanka predsjednika sindikata koji djeluju u oblasti zdravstva u Republici Srpskoj.

On je zahvalio pomoćniku direktora Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Nenadu Stevandiću što je danas pristupio Strukovnom sindikatu doktora medicine Srpske i prepoznao inicijativu.

Stevandić rekao je Srni da je inicijativa u funkciji opstanka zdravstvenih radnika, njihovih boljih uslova rada i života u Republici Srpskoj i da će uložiti znanje i kapacitete da ova inicijativa napokon doživi svoju realizaciju u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

“U uređenom društvu ljudi opstaju i ostaju, a u neuređenom može svako da radi šta hoće i napada koga hoće”, rekao je Stevandić, te dodao da će ova inicijativa smanjiti iseljavanje i odlazak zdravstvenog kadra.

Predsjednik Samostalnog sindikata radnika u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Republike Srpske Željko Šukalo rekao je Srni da će insistirati i neće odustati da doktori, medicinske sestre i ostali zdravstveni radnici dobiju status da budu zaštićena lica na svom radnom mjestu.

Inicijativu su prisustvom na sastanku u Strukovnom sindikatu doktora medicine Republike Srpske, podržali i predsjednici Sindikata uprave Republike Srpske i Strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Republike Srpske.

Ostavite komentar: