Pomozite joj da nabavi bar osnovno: Teško bolesna djevojka moli za humanost

Teško je bolesna i sama, pa zavisi od drugih i tuđe pomoći. Zbog toga je tridesetčetvorogodišnja Adaleta Husić iz Mostara primorana da od dobrih ljudi traži pomoć, kako bi nabavila skupe lijekove i nekako izgurala mjesec po mjesec.

Prije četiri godine oboljela je od dvije teške crijevne hronične autoimune bolesti – Ulcerozni kolitis na granici sa Morbus Crohn-om, uključujući borbu sa Multipla sklerozom. Bolesti su neizlječive, teško ih je kontrolisati i staviti u remisiju, naročito bez dovoljno novca, a Adaleta nema ni prihode od invalidnine.

“Kada imate samo jednu bolest vodite se mišlju da ćete ju staviti pod kontrolu, ali kad imate više od jedne, svaka pozitivna misao i borba na različite načine vas dovode do stanja neizdržljivosti i odustajanja od samih sebe i da će jednom biti bolje. Bolesti su nepredvidljive i uvijek morate biti spremni na nešto novo sa čim se niste susretali. Sve pretrage obavljam privatnim putem, poliklinično, jer su hitne i ne mogu čekati na bolnički spisak i redove. Život sa ovakvim bolestima je mnogo težak i svodi se na borbu za golo preživljavanje koja uključuje plaćanje režija i osnovnih namirnica za život, a usto i potragu za poslom koji se fizički može izdržati, a da vas pritom poslodavac i kolege ne diskriminišu”, napisala je Adaleta u svojom apelu za pomoć.

Moleći ljude da pomognu onoliko koliko mogu, Adaleta je navela i da je trenutno pod teškim upalama sa kojima se muči skoro svake zime, a navela je i spisak lijekova koje koristi – Sideral Forte, Soul rain, Fresubin, Nutridrink, GE132, te Salofalk pjenu i zamolila one koji ih imaju, a eventualno ne koriste, da joj ih pošalju.

“Uskoro treba da uradim nove nalaze i pretrage, ali dok se upale smire. Ako neko ima i neki od navedenih lijekova to će mi bolje pomoći nego novac”, napisala je ova mlada žena.

Načini na koje možete pomoći:
Za uplate iz BIH otvoren je tekući račun u konvertibilnim markama:
3381302538216079, UniCredit Bank d.d Mostar.
Za uplate iz inostranstva otvoren je devizni račun:
IBAN: BA39 3381302877482988 SWIFT CODE: UNCRBA22

Ostavite komentar: