Pomozimo dvogodišnjoj Dalili: Hitno potrebni medicinski monitori

Humanitarac Dragoslav Šinik moli za pomoć malenoj Dalili  Saleta iz Donjeg Vakufa, čija  je borba počela sa samo šest mjeseci života. Malena Dalila hitno treba monitore za praćenje vitalnih parametara, a koštaju 4. 300 maraka. Porodica nema novca, te im je potrebna pomoć dobrih ljudi.

Dalila ima samo dvije godine, a na bolničkom liječenju je prvi put završila sa šest mjeseci. U bolnici u Sarajevu leži i danas, već četrnaest mjeseci bez prekida.

,,Dalila je bila potpuno zdravo dijete, ali se puno toga zakomplikovalo u kratko vrijeme. Sada ima 13 dijagnoza, u vigilnoj komi je i ima jake epi napade. Zapravo, Dalila potpuno zavisi od aparata za praćenje vitalnih parametara. Ona će uskoro biti otpuštena svojoj kući i od životnog značaja su joj monitori, koje nažalost ne može dobiti na recept. Oba monitora koštaju 4.300 KM”, objasnio je Šinik, koji je ujedno pozvao sve svoje prijatelje i ljude dobre volje koji žele da pomognu malenoj Dalili da mu se jave na  broj telefona +387 66/169-875.

Pošto je gradiški humanitarac poznat kao neko kome se uvijek možete obratiti za pomoć, tako su i njemu su se obratili Dalilini roditelji, Selvedin i Melisa.

Ostavite komentar: