Pomoć Javnoj kuhinji Crvenog krsta Banjaluka

BANJALUKA – Oko pola tone prehrambenih namirnica prikupljeno je akcijom aktivista Demokratskog narodnog saveza s područja Mjesne zajednice Centar 2. Pomoć je usmjerena Javnoj kuhinji Crvenog krsta Banjaluka koja dnevno priprema oko 450 obroka za socijalno ugrožene osobe koje određuje Centar za socijalni rad.

Nikola Deretić, predsjednik Mjesnog odbora DNS-a Centar 2 je na prigodnom okupljanju aktivista i građana koji su učestvovali u ovoj humaniratnoj akciji izrazio zadovoljstvo što su razumjeli probleme Javne kuhinje koja se suočava s nedostatkom namirnica neophodnih za dnevno pripremanje obroka.

Dr Mira Popović, koordinator gradske organizacije DNS-a za mjesne odbore Centar 1, Centar 2 i Bulevar je uputila apel ostalim mjesnim odborima gradske organizacije DNS-a, ali i svim drugim građanima, da se mobilišu i sličnim akcijama nastave ovu humanitarnu aktivnost.

Humanitarnoj akciji pridružili su se i umjetnici Jelena Šukalo i Dragomir Sladojević koji su u bašti kafića Lu, gdje je priređeno završno veče ove akcije, prigodnim programom zabavili humaniste.

U ime Crvenog Krsta kao humanitarne organizacije i svih ljudi kojima je pomoć Crvenog krsta potrebna pisanu zahvalnicu uputila je Željkica Ilić, sekretar Crvenog krsta uz nadu da će jačati svijest građana i da će nevoljnici koji koriste usluge Javne kuhinje imati veće razumijevanje društvene zajednice.

 

Izvor.(Nezavisne novine)Ostavite komentar: