Policija u Gradišci pojačala aktivnosti: Posljednjih nekoliko mjeseci evidentirana 202 migranta

Na području Policijske uprave Gradiška u posljednjih nekoliko mjeseci povećan je broj migranata, pa su tokom avgusta evidentirana 202 migranta.

Načelnik Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da su na temu migranata održali više sastanaka sa graničnom policijom BiH, predstavnicima Policijske uprave Brodsko-posavske i Ministarstvom unutrašnjih poslova Hrvatske gdje su dogovorene zajedničke aktivnosti.

Škorić je naglasio da su pripadnici Policijske uprave Gradiška pojačali svoje aktivnosti i da do sada nije bilo incidentnih situacija, ugrožavanja bezbjednosti građana i njihove imovine.

Govoreći o rezultatima rada ove uprave za avgust, Škorić je rekao da je zabilježen manji broj krivičnih djela, povećan broj saobraćajnih nezgoda, kao i narušavanja javnog reda i mira. Na osnovu iznesenih podataka, stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Gradiška, ocijenjeno je kao zadovoljavajuće.

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Bojan Mišetić istakao je da je u avgustu evidentirano 30 krivičnih djela.

U posmatranom periodu evidentirano je 10 krivičnih djela protiv imovine, a ukupno je rasvijetljeno devet krivičnih djela ili 90 odsto.

Operativnim radom policijskih službenika otkrivena su tri krivična djela i devet prekršaja u vezi zloupotrebe opojnih droga, te je pronađena i oduzeta određena količina opojne droge.

Načelnik Odjeljenja policije Dejan Trifković rekao je da su u izvještajnom periodu evidentirana 54 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira i da je evidentirano 69 saobraćajnih nezgoda, što je za 23 saobraćajne nezgode više u odnosu na uporedni period.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja ukupno je evidentirano 1.376 prekršaja, koji su sankcionisana sa podnošenjem 14 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdavanjem 1.277 prekršajnih naloga.

Iz saobraćaja je isključeno 170 vozača, od kojih su 136 vozača isključena zbog vožnje pod uticajem alkohola.

S obzirom na to da je počela nova školska godina i da je povećano prisustvo djece u saobraćaju, Policijska uprava Gradiška započela je sa realizacijom Republičke akcije “Zaštitimo djecu u saobraćaju” tokom koje će preduzeti sve potrebne aktivnosti radi zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju.

Ostavite komentar: