Policija Srpske pokazala opremu: Mališani uživali u “Danu otvorenih vrata”

Povodom Dana policije Republike Srpske – 4. aprila i 31 godine od prvog postrojavanja policije – 30. marta 1992. godine na Sokocu, organizovan je “Dan otvorenih vrata” za djecu iz sokolačkog vrtića, a danas će biti položeni i vijenci na Centralno spomen-obilježje poginulim borcima kod zgrade opštine.

Pripadnici Policijske stanice Sokolac i Žandarmerije Republike Srpske su djeci iz sokolačkog vrtića prikazali dio opreme, naoružanja i svega čime raspolažu pri izvršavanju poslova i zadataka.

Policijska uprava Bijeljina organizovala je “Dan otvorenih vrata” za djecu iz predškolskih ustanova.

Portparol Policijske uprave Bijeljina Aleksandra Marić rekla je da je ovo tradicionalna aktivnost da bi se najmlađim sugrađanima približio rad policijske profesije, te dodala da Uprava tokom godine često organizuje ovakve manifestacije.

Povodom obilježavanja 4. aprila Dana policije, pripadnici Policijske uprave Gradiška organizovali su Dan otvorenih vrata.

Među posjetiocima najviše pažnje izazvao je helikopter Helikopterske jedinice Specijalne antiterorističke jedinice.

Načelnik Sektora policije Policijske uprave Trebinje Miodrag Janković izjavio je danas tokom prijema za penzionisane pripadnike da su veoma dragocjena iskustva i savjeti kolega koji više nisu aktivni u policijskom poslu.

“Iako tehnologija napreduje i mi danas koristimo mnogo više opreme koju oni nisu imali, znanje čovjeka ne može da zamjeni nijedna tehnologija”, rekao je Janković tokom prijema koji je Policijska uprava Trebinje organizovala povodom Dana policije Republike Srpske – 4. aprila.

Ostavite komentar: