Policija morala “spasavati” situaciju: U ovoj kafani “dernečilo” se kao da nema korone

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove u Sarajevu je u večernjim satima u petak i subotu imala pune ruke posla zbog nepoštivanja epidemioloških mjera, a u jednom ugostiteljskom objektu morala je reagovati i policija.

“Eklatantan primjer kršenja naredbi kriznih štabova i propisanih higijensko-epidemioloških mjera zabilježen je sinoć nakon 23 sata u ugostiteljskom objektu Bosna na Ilidži, u kojem je u momentu dolaska kantonalnih sanitarnih, tržišno-turističkih inspektora i policije boravilo blizu 150 gostiju”, saopštila je inspekcija, prenosi Klix.

Osim što je broj prisutnih osoba u restoranu bio četiri puta veći od propisanog, kao i rada nakon 23 sata, inspekcijskim nadzorom između ostalog je utvrđeno i nepoštivanje propisane distance između stolova i osoba, a nije bila osigurana ni dovoljna količina dezinfekcionih sredstava.

“I pored protivljenja osobe koja je u odsustvu odgovorne osobe rukovodila objektom, restoran je uz asistenciju Jedinice za podršku MUP KS oko 23.30 sata bio prazan i zatvoren”, navodi se u saopštenju.

Za utvrđeno nepoštivanje mjera i konstatovanih nedostataka izdata su tri rješenja o zabrani rada zbog nepoštivanja radnog vremena iza 23 sata, dva rješenja zabrane rada zbog neposjedovanja odobrenja za rad, a pokrenut je i jedan prekršajni postupak pred nadležnim sudom. Za utvrđene prekršaje izdato je 14 prekršajnih naloga u ukupnom novčanom iznosu 24.100,00 KM.

Zbog očiglednih kršenja propisanih mjera, inspektori KUIP i u predstojećem periodu nastavljaju poduzimati mjere iz svoje nadležnosti.

Ostavite komentar: