Policija dozvolila opozicioni skup, ali ne na Trgu Krajine

Policija je dozvolila najavljeno mirno okupljanje građana, ali ne na Trgu Krajine kako su opozicionari zahtijevali, nego u Parku Mladen Stojanović.

– Htjeli su park, dobiće park. Oni bi najsrećniji bili da nas pošalju na Manjaču, ali negdje još dalje da se ni ne vidimo. Mi ćemo biti istrajni u borbi da oslobodimo Trg Krajine i vratimo ga građanima. Pa Rimljani su se prije 2.000 godina okupljali na trgu, a mi ne možemo. Ciceron je govorio na trgu, a mi ne možemo – rekao je Stanivuković nakon informativnog razgovora u policiji gdje je pozvan zajedno sa poslanikom Nebojšom Vukanovićem.

On je dodao da su im okupljanje na trgu zabranili jer kažu da je kritično, opasno i nije bezbjedno.

– Park smo prihvatili jer u ovim trenucima treba da se okupljamo gdje god stignemo. Njihova namjera je da u ovoj zemlji nema okupljanja. Ali mi ćemo biti istrajni, borićemo se dok nas ne vrate na Trg, burićemo se da se zaustavi represija i hapšenje građana – rekao je Stanivuković, i poručio da sve ostaje isto kada je okupljanje u pitanju osim lokacije.

Narodni poslanik Nebojša Vukanović rekao je da su u policiji imali pristojan razgovor, ali da je iznenađen što nije bilo nikoga od žandarmerije.

– Skup će se definitivno organizovati u parku uz mogućnost jedne protestne šetnje do zgrade Vlade ili Narodne skupštine Republike Srpske. To će biti miran skup, a nama je najvažnije da bude maksimalno pristojno, i da nikakvi incidenti ne zasjene našu namjeru. Apelujem da svi građani koji dođu ne provociraju policiju i da sve protekne u miru – rekao je Vukanović.

 

Izvor:(SrpskaInfo)Ostavite komentar: