Pojačan intenzitet vozila na izlazu iz BiH

Zastoja i posebnih ograničenja na putevima RS nema,osim na dionicama na kojima je zbog sanacionih radova izmijenjen režim vožnje i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom,čije je poštovanje obavezno, saopšteno je iz AMS RS.

Zbog radova na sanaciji odrona, na magistralnom putu M-16, dionica Karanovac-Crna Rijeka u mjestu Dabrac, saobraćaj se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom, uz regulaciju svjetlosnom signalizacijom.

I na ostalim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina,skrećemo pažnju na mogućnost odrona zemlje i kamenja na kolovoz.Vozačima savjetujemo da voze oprezno i da vožnju prilagode stanju i uslovima na putu.Podsjećamo,da je bez obzira na vremenske uslove,posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

U toku su radovi na postavljanju inteligentnih transportnih sistema (ITS) na auto-putu E-661 Gradiška-Banja Luka, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Planirano je da radovi traju do kraja godine (31.12.2019.). Takođe, na istom auto-putu, zbog izgradnje naplatnih stanica u Čatrnji, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja (saobraćaj se odvija dvosmjerno), a planirano je da ovi radovi traju do 30.04.2019.

FEDERACIJA BiH

Zbog izvođenja radova u tunelu Vranduk na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično. Povremeno je pojačana frekvencija vozila na ovoj dionici, zbog čega može doći do dužih zadržavanja.

Jednom trakom saobraća se i na magistralnom putu M-14.2 Šamac-Domaljevac, zbog izvođenja sanacionih radova.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

GRANIČNI PRELAZI

Na graničnim prelazima: Gradiška, Brod , Kostajnica ,Velika Kladuša, Izačić pojačan je intenzitet vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je, zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

Više informacija o stanju na putevima RS I FBiH, te o stanju na graničnim prelazima, možete saznati ovdje..

 

(BL PORTAL)

 

Ostavite komentar: