Pojačan intenzitet saobraćaja na ulazu u BiH

Saobraćaj se u RS odvija redovno, bez posebnih ograničenja i zastoja. Kraći zastoji su mogući na dionicama gdje se izvode radovi, i gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija, čije je poštovanje obavezno.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina skrećemo pažnju na mogućnost sitnijih odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Na GP Gradina, Brod i Gradiška pojačan je saobraćaj na ulazu u BiH, na prelazak granice se čeka u intervalima 60-90 minuta. Na ostalim graničnim prelazima takođe je povremeno pojačan intenzitet saobraćaja, ali zadržavanja nisu duža od 20-30 minuta.

Na izlazu iz Srbije, na GP Rača (prema infoprmacijama AMSS se čeka oko 90 minuta, a na GP Pavlovića most oko 45 minuta), pa se vozači mole za strpljenje i razumijevanje.

Iz sigurnosnih razloga, zatvoren je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Auto-moto savez Republike Srpske pustio je u rad video kamere na graničnim prelazima Novi Grad i Kozarska Dubica, čime je vozačima omogućeno da se putem internet stanice www.ams-rs.com ili mobilne android aplikacije AMS RS upoznaju sa stanjem saobraćaja na tim graničnim prelazima.

Vozači koji kreću na put van granica BiH sada imaju mogućnost da provjere trenutno stanje saobraćaja na deset graničnih prelaza – Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak i Karakaj. AMS RS poziva vozače da, prije polaska na putovanje van BiH preko navedenih graničnih prelaza, provjere trenutno stanje saobraćaja i u slučaju gužvi odaberu drugi, najbliži granični prelaz.

 

Ostavite komentar: