Pojačan intenzitet saobraćaja na nekoliko graničnih prelaza

Na GP Gradiška, Donja Gradina i Velika Kladuša pojačan je intenzitet saobraćaja na izlazu iz BiH. Na ostalim GP zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova obustavljen je saobraćaj na graničnom prelazu Deleuša-Vraćenovići. Za vrijeme ove obustave saobraćaj je preusmjeren na druge granične prelaze, saopšteno je iz AMS RS.

Bosna i Hercegovina otvorila je granice prema: Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Odluka se odnosi samo na građane te tri države, dok državljani ostalih zemalja u BiH mogu ući ukoliko imaju opravdane razloge i negativan test na virus “Covid 19”, ne stariji od 72 časa.Ulazak u BiH je dozvoljen i za supružnike i maloljetnu djecu državljana BiH.

Ulazak u Hrvatsku dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Crna Gora je otvorila granice za državljane BiH. Srbija je otvorila svoje granične prelaze za putnički i robni saobraćaj bez neophodnog tijesta na koronavirus i dozvole komisije.

Imajući u vidu ogromne napore koje medicinski radnici u Republici Srpskoj svakog dana ulažu da pomognu svim oboljelima uprkos opasnosti od Korona virusa, Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS) donio je odluku da besplatno pruži uslugu prevoza vozila zdravstvenih radnika Srpske koji ostanu u kvaru ili im zatreba druga vrsta pomoći na putu na teritoriji Republike Srpske i BiH.

 

 

Ostavite komentar: