Pogledajte kakvo nas vrijeme čeka prvog vikenda u 2021. godini

U Republici Srpskoj sutra će biti promjenljivo do pretežno oblačno vrijeme, na jugu i jugozapadu sa kišom, a na visokim planinama uveče i tokom noći moguć je slab snijeg.

Jutro će biti umjereno do pretežno oblačno, na istoku vedrije, a na jugu je moguća slaba kiša.

Tokom dana umjereno oblačno, od jugozapada do juga sa kišom i rjeđe pljuskovima, uz moguću grmljavinu, prognoza je Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na sjeveru, sjeveroistoku i istoku sa dužim sunčanim periodima i toplo za ovo doba godine.

Kasno uveče i tokom noći u centralnom planinskom pojasu provijavanje snijega, na jugu sa kišom.

Minimalna jutarnja temperatura vazduha iznosiće od minus dva do četiri, na planinama oko minus četiri, a najviša dnevna od tri do osam, na jugu i sjeveru oko 13 stepeni Celzijusovih.

Vjetar će biti slab do umjeren južni, jugoistočni, na planinama pojačan.

Temperatura danas u 13 časova: Čemerno jedan, Rudo dva, Višegrad tri, Novi Grad i Srebrenica četiri, Mrakovica i Han Pijesak pet, Mrkonjić Grad, Sokolac i Srbac sedam, Foča, Šipovo i Bileća osam, Prijedor, Ribnik i Trebinje devet, Doboj 10, te Bijeljina i Banjaluka 12 stepeni Celzijusovih.

U nedjelju, 3. januara, biće promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplo za ovo doba godine, na jugu i jugozapadu sa pljuskovima sa grmljavinom.

Uveče i tokom noći na jugu sa kišom.

Minimalna jutarnja temperatura vazduha od nula do šest, na planinama od minus dva, a najviša dnevna od četiri do devet, na jugu i sjeveru oko 11 stepeni Celzijusovih.

U ponedjeljak, 4. januara, preovladavaće promjenljivo oblačno mjestimično sa slabom kišom, na jugu sa pljuskovima i grmljavinom.

Na visokim planinama moguć je slab snijeg.

Minimalna jutarnja temperatura od nula do šest, na planinama od minus dva, a najviša dnevna od tri do osam, na planinama od nula stepeni Celzijusovih.

U utorak, 5. januara, tokom dana biće promjenljivo oblačno sa sunčanim periodima u sjevernijim krajevima, na jugu sa pljuskovima i grmljavinom.

Na visokim planinama provijavaće snijeg, koji će se zadržati uveče i tokom noći.

I na jugu će se slabe padavine zadržati tokom večeri.

Minimalna jutarnja temperatura iznosiće od nula do pet, na planinama od minus dva, a najviša dnevna od tri do osam, na sjeveru do 10 stepeni Celzijusovih.

Ostavite komentar: