Podržan od EU programa: Performans golog muškarca na trgu u Sarajevu VIDEO

Ispred Narodnog pozorišta Sarajevo večeras se održava performans, koji je zaprepastio prisutne građane, s obzirom na to da je obnaženi muškarac hodao trgom. Videosnimak događaja sadrži uznemirujući sadržaj.

Kako navodi portal Klix, riječ je o projektu “Ist is best” koji je, kako je najavljeno, podržao EU program Performe Evrope, a performans je zamišljen kao šestosatni događaj o zajedničkom životu i ljubavi.

Ovaj događaj je uzburkao društvene mreže i uznemirio prolaznike s obzirom na to da glumci Leja Jurišić i Marko Mandić izvode performans skoro potpuno goli.

U jednom momentu glumac je i sišao s bine te prošetao trgom, a žena ga je vratila na binu. Upravo to je uznemirilo prolaznike s obzirom na to da glumac na sebi nije imao ništa obučeno.
Mnogi su događaj povezali i sa trećom Bh. paradom ponosa koja je održana danas u Sarajevu od 17:30 sati, međutim iz organizacije ove povorke nisu najavili ovaj događaj kao dio ovogodišnje parade.

Performans naziva “Together” je organizovan kao drugi dio internacionalnog Art Festivala Zvrk.

Iako je najavljen i kao dio programa “Kultura na ulice”, iz NPS-a ističu kako oni nisu organizovali ovaj umjetnički događaj i da nije dio njihove produkcije.

Reagovala je večeras i Vlada Kantona Sarajevo.

“Vlada KS se ograđuje od događaja. Organizator snosi odgovornost za sadržaj. Eksplicitne nage scene su neprimjerene za javno izvođenje, jer postoje prostori koji su adekvatni za takve umjetničke koncepte”, naveli su na zvaničnoj stranici Vlade.

Za korišćenje bine na trgu Suzan Sontag ispred pozorišta inače je potrebna dozvola Opštine Centar, no s obzirom na to da je vikend, u ovoj opštini nisu mogli dati informacije o događaju.

Na društvenim mrežama, građani su takođe zgroženi snimkom na kojem se vidi obnaženi muškarac u centru grada, usred dana. Neki su prokomentarisali i da izgledaju kao da su pod uticajem opojnih sredstava.

Ostavite komentar: