Podijeljeno više od 18.700 kompleta udžbenika

U Srpskoj je u periodu 2007-2019. godine nabavljeno više od 18.700 kompleta školskih udžbenika za odlične učenike osnovnih škola, od trećeg do devetog razreda, iz porodica sa četvoro i više djece.

Za ove namjene do sada je izdvojeno 2,25 miliona KM, podaci su Ministarstva porodice, omladine i sporta RS, koje obezbjeđuje udžbenike za ove učenike već 13 godina.

– Uvidjevši značaj ovog projekta, Vlada RS je, na prijedlog Ministarstva porodice, omladine i sporta, u budžetu za 2020. godinu odobrila budžetsku poziciju za ove namjene u iznosu od 250.000 KM, čime je povećala sredstva za obezbjeđivanje udžbenika, koja su ranije bila 200.000 KM – kažu za Srpskainfo u ovom ministarstvu.

Sve to je, kažu, definisano njihovim planovima rada koje usvaja Vlada RS.
I ove godine će, objašnjavaju, nastaviti da obezbjeđuju besplatne udžbenike za odlične učenike iz ovih porodica, nastojeći da budu podrška roditeljima, ali i da podstaknu djecu da ostvaruju što bolji uspjeh.

– Veliko interesovanje i zahvalnost roditelja za ovaj projekat su potvrda da je riječ o dobrom projektu i podsticaj da nastavimo s njegovom realizacijom i u narednom periodu – zaključuju iz Ministarstva.

Pored toga, Ministarstvo prosvjete i kulture RS, takođe počev od školske 2007/08. godine, obezbjeđuje besplatne udžbenike za sve učenike prvih i drugih razreda osnovih škola u Srpskoj.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 

 

Ostavite komentar: