Početak nove radne sedmice: Pojačana frekvencija vozila

15.04.2024. | 08:17

Pojačana je frekvencija saobraćaja na početku nove radne sedmice, posebno u gradskim zonama, a iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske mole vozače da budu maksimalno oprezni na svim putnim pravcima i da drže odstojanje između vozila.

Na dionicama gdje se izvode radovi saobraćaj se odvija usporeno, uz privremeno postavljenu signalizaciju, čije poštovanje je obavezno.

Zbog radova na magistralnom putu Nova Topola – Klašnice jedan izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog radova na magistralnom putu Gradiška – Nova Topola – Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan – Nova Topola izmijenjen je režim saobraćaja.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška – Nova Topola i Čatrnja – Gradiška, takođe je izmijenjen režim saobraćaja.

Na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta saobraća se usporeno.

Zbog minerskih radova na dijelu magistralnog puta Podromanija – Donja LJubogošta, na lokalitetu Han Derventa u opštini Pale povremeneo će biti obustavljen saobraćaj dva puta dnevno od pet do sedam minuta.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje – Miljevina saobraća se usporeno jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci – Ustiprača saobraća se jednom saobraćanom trakom. Na mostu je zabranjen saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa premašuje 30 tona.

Saobraćaj je, zbog radova, izmijenjen na magistralnom putu Brod na Drini /Foča/ – Hum /Šćepan Polje/ i na magistralnom putnom pravcu Rudanka – Doboj zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na magistralnom putu Rača – Bijeljina u rejonu Balatuna, zbog radova, saobraća se usporeno, jednom trakom. Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja.

Zbog bušačko-minerskih radova saobraćaj će privremeno biti obustavljen na magistralnom putu Sarajevo – Foča, dionica Trnovo – Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice od 7.00 do 16.00 časova i to dva puta po pet do sedam minuta.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini – granica BiH/rna Gora /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila nosivosti veće od 16 tona.

Na regionalnom putu Razboj – Rudanka, na lokaciji prevoj LJeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

U FBiH zbog redovnog servisiranja tunela Oštrik i Vukov Gaj na auto-putu od danas u 19.00 časova do 6.00 časova u utorak biće zatvorena dionica Sarajevo sjever – Butila.

Od 19.00 časova u utorak do 6.00 časova u srijedu, 17. aprila, zatvara se dionica Sarajevo zapad – Sarajevo sjever i ulaz na auto-put od Ulice Safeta Zajke – Briješće – Butila – Sarajevo sjever.

U toku je sanacija klizišta na dionici magistralnog puta Tarčin-Konjic u dužini od oko 100 metara, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na ovoj dionici u toku je polaganje cjevovoda, zbog čega je saobraćaj na mjestu radova usporen.

Obustavljen je saobraćaj na magistralnim putevima Ključ – Sanski Most, na ulazu u Sanski Most, i Stolac – Neum na ulazu u Neum, a vozila se preusmjeravaju na obilaznice.

Radovi su u toku i na magistralnim putevima Jelah – Doboj, Travnik – Donji Vakuf preko Komara, Jablanica – Potoci u Donjoj Jablanici, Čevljanovići – Nišići, kao i na magistralnom putu na tranzitu u Sarajevu, od Bistrika prema Vracama. Na mjestima radova saobrać se usporeno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila nosivosti veće od pet tona. Teretna vozila iznad pet tona preusmjeravaju se na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti granični prelaz Šepak.