Počela sanacija magistralnog puta Prijedor-Banjaluka: Rok za završetak radova 18 mjeseci

Počela je sanacija magistralnog puta Prijedor-Banjaluka, rekao je danas vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove Dragoslav Kabić.

Na tenderu “Puteva Republike Srpske”, preduzeća “Prijedorputevi” i “Kozaraputevi” iz “Fortis grupe” dobila su posao sanacije magistralnog puta Prijedor-Banjaluka vrijedan 22 miliona KM, a rok za završetak radova je 18 mjeseci od momenta uvođenja izvođača u posao.

“Obratio nam se juče izvođač radova sa zahtjevom za izdavanje saglasnosti za korištenje lokalnog puta Kozarac-Lamovita za potrebe preusmjeravanja saobraćaja sa magistralnog na lokalni put, a za potrebe izvođenja radova na rehabilitaciji ovog magistralnog puta”, naveo je Kabić Srni.

Prema njegovim riječima, Odjeljenje je na osnovu analize elaborata o privremenoj regulaciji saobraćaja i na bazi uvida na terenu dalo saglasnost za izmjenu režima saobraćaja.

“Obavezali smo izvođača radova, preduzeće `Prijedorputevi`, da po završetku izmjene režima saobraćaja na lokalnom putu izvrši sanaciju eventualnih oštećenja puta i putnih objekata nastalih saobraćajnim opterećenjem i da o tome obavijesti ovo odjeljenje koje će izvršiti uvid u izvedene radove”, dodao je Kabić.

Radovi na dionici magistralnog puta od Kozarca do prijedorske petlje u dužini od 37,5 kilometara obuhvataju zamjenu postojeće kolovozne konstrukcije, pristupne saobraćajnice i novu saobraćajnu opremu i signalizaciju.

Ostavite komentar: