Pobjeda humanosti: Renovirana kuća ratnog vojnog invalida, samohranog oca dvoje djece

U Velijašnici kod Ribnika renovirana je kuća ratnog vojnog invalida Marinka Kljajića, za koju je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović obezbijedila 7.000 maraka.

Završeni su unutrašnji radovi, urađen je sanitarni čvor, dovedena je voda, malterisani zidovi, uređene su sobe i kupatilo. Kljajić je samohran roditelj, otac dvoje djece, zaposlen u Šumskog gazdinstvu “Ribnik”.

“Prezadovoljan sam, zahvaljujem svima koji su mi pomogli. Imam posao, ali nisam sam mogao renovirati kuću. Sad i kćerka Milica ima svoju sobu, pa može nesmetano da uči”, rekao je Kljajić novinarima.

Predsjednik Podružnice Ribnik Udruženja veterana i boraca “Orlovi” Goran Gajić rekao je da je završeno kompletno unutrašnje uređenje porodične kuće, te da je jedan od osnovnih zadataka njihovog udruženja da pomažu demobilisanim borcima.

“Od dobijenih finansijskih sredstva kupili smo neophodan materijal za sanaciju i adaptaciju objekta, a radove su izvršili članovi našeg udruženja, simpatizeri, te Marinko sa prijateljima”, dodao je Gajić.

On je dodao da je u planu da do kraja godine nađu način da obnove i fasadu. Zahvalio je svima koji su pomogli da se ova akcija sprovede do kraja i da se poboljšaju uslovi života njihovog ratnog druga.

Ostavite komentar: