“Planula” ljubav iza rešetaka: Fatalna Sunita i opasni kriminalac žele da se vjenčaju

Sunita Hindić (22), koja je zbog ubistva mostarskog ugostitelja, Nine Ivankovića, (55) nepravosnažno osuđena na kaznu zatvora u trajanju od tri i i po godine odlučila se na važan korak u životu.

Kako saznaje Avaz, pritvorenica Hindić, poznatija kao „fatalna Sunita“, odlučila se udati i to ni manje ni više nego za osuđenika iz Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Mostar, Ferida Suljovića Ćiću (40)!

Zahtjev da joj se odobri vjenčanje u KPZ-u Mostar

Da je Hindić uputila zahtjev da joj se odobri vjenčanje u KPZ-u Mostar i to, kako je navela, sa izvanbračnim suprugom Feridom Suljovićem, potvrđeno je iz Kantonalnog suda Mostar.

Kako je kratko kazao sudija Elis Sultanić, koji je predsjedavao Sudskim vijećem koje joj je izreklo osuđujuću presudu, u vezi njenog zahtjeva odluka još nije donesena. U Upravi KPZ-a Mostar nisu željeli komentirati zahtjev koji je Hindić uputila prema Sudu, a kako je rečeno, pritvorenici i osuđenici ne mogu imati kontakt unutar zatvora.

Kako su se Hindić i Suljović zaljubili i odlučili, zakonski, postati supružnici, za sada nije poznato.

Inače, Hindić čeka konačni sudski epilog, a napokon je nakon žalbe Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona u vezi presude Kantonalnog suda Mostar, na Vrhovnom sudu FBiH za 20.januar zakazana apelaciona sjednica.

Želi demantovati bijeg

S druge strane, Suljović je prije mjesec uhapšen u Hrasnici, nakon što se koncem avgusta nije vratio u mostarski zatvor u kojem zbog izvršenja teških krađa „guli“ kaznu od godinu i dva mjeseca.

On se na području Sarajeva krio više od tri mjeseca, a nakon što smo objavili da je za njim raspisana potjernica, on je nazvao redakciju Avaza, kazavši da „želi demantovati bijeg“, jer, kako je naveo, „skuplja nalaze za operaciju“.

Suljović je, takođe, prije više od godinu, zajedno sa još četiri zatvorenika pokušao pobjeći iz mostarskog zatvora u čemu su ih spriječili policajci.

Inače, on je ranije, presudom Vrhovnog suda FBiH osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog pokušaja ubistva Marija Tomasa koje se dogodilo 2010. godine.

Ostavite komentar: